fbpx
Forskjellen på Microsoft 365 Business og Enterprise

Forskjellen på Microsoft 365 Business og Enterprise

Stadig flere bedrifter velger å oppgradere fra Office 365 til Microsoft 365 av god grunn. Microsoft 365 inneholder det meste fra Office 365 + Enterprise Mobility & Security (EMS) + Windows 10. En komplett, intelligent løsning for hele bedriften. I denne artikkelen forklarer vi forskjellen på microsoft 365 business og enterprise, samt guider deg til riktig lisens.

Med Microsoft 365 bundle kan man oppnå et homogent Windows 10 miljø, få en rekke essensielle sikkerhetsfunksjoner og full enhetsadministrasjon. Med kontrollpanelet får ledelsen full kontroll over firmadata uansett hvilke enheter de ansatte velger å bruke – både på jobb og fritiden. Et argument for å velge Microsoft 365 er den gunstige pakkeprisen som passer perfekt for SMB markedet i forhold til å kjøpe funksjonene enkeltvis. Mer informasjon om Microsoft 365

Men hva er så forskjellen på Microsoft 365 Business- og Enterprise E3 og E5. Hva bør man velge? Er det valuta for pengene å kjøpe den dyreste? Hva som passer akkurat din bedrift er helt individuelt og vi skal her hjelpe deg å finne den beste løsningen for din bedrift.

Antall ansatte

Først og fremst, er dere over 300 ansatte må bedriften ha Microsoft 365 Enterprise E3 eller E5. Anser du bedriften din som liten, kan man heller velge M365 Business – men av erfaring anbefaler vi generelt kundene våre å gå for Office 365 Business Premium + EMS fremfor Microsoft 365 Business. Bedrifter med mindre enn 300 ansatte kan likevel ha stor nytte av Enterprise pakkene.

De viktigste funksjonene, inkludert i M365 E3 og E5, er:

  • All funksjonalitet fra Office 365 E3
  • Gruppepolicy for support
  • Delt datamaskinaktivering og mulighet for Remote Desktop support.
  • Mer avanserte dataverktøy som regneark, sammenligning av databaser, PowerPivot og PowerQuery.
  • Enterprise inkluderer også tilgang til Windows virtuelle skrivebord i Azure.

M365 Business inneholder nemlig ikke alt fra Office 365 Business Premium – som de fleste allerede har før oppgradering – og ønsker å beholde. Den inneholder heller ikke alt fra EMS (Enterprise Mobility & Security) pakken, for eksempel Azure Active Directory og avansert trusselanalysering (ATA) og tilbyr liten grad av administrasjon – som ofte gjør det mer gunstig å kjøpe EMS lisens på toppen av Office 365 fremfor å oppgradere til Microsoft 365 Business.

Noen velger Microsoft 365 fremfor Office 365 + EMS fordi man får med Windows 10. De færreste har behov for å kjøpe Windows 10 separat, med mindre man har Windows Home fra før. Desverre fungerer ikke Windows 10 lisensen man får inkludert i M365 til å oppgradere Windows Home og hensikten faller da bort.

Siden M365 Business baseres på Office 365 Business og ikke Office 365 E3, får man da ikke fordelene med Windows Server CAL (relatert til hybridrettigheter). Dette trenger man for å få lisensiert brukerene sine for både skybasert og lokalbasert programvare i ètt. Kort forklart; har bedriften hybrid/lokal infrastruktur, for eksempel en terminalserver, må man gå for en av M365 Enterprise-planene.

Så hvilken av Microsoft 365 Enterprise planene trenger jeg?

Dersom du oppgraderer for å få kontroll og økt sikkerhet – er som regel Microsoft 365 E3 et fornuftig valget med tanke på pris. Dersom man i tillegg ønsker å erstatte kommunikasjonsplattformen og integrere telefoni mot fks Skype/Teams, må man opp på M365 E5.

M365 E5 inneholder også Advanced Threat Protection, Advanced eDiscovery, Advanced security management, Power BI Pro, Azure AD Plan 2 med mer. Har man for eksempel en egen IT avdeling eller jobber i en administrativ bransje med høy risiko og compliancenivå er M365 E5 å vurdere fremfor M365 E3.

Konklusjon – dine unike behov i sentrum

Det er altså en del faktorer man som bedrift må ta stilling til og ingen har identiske behov. Kort oppsummert, vurderer du å oppgradere til Microsoft 365 Business kan det være bedre å heller beholde Office 365 som du allerede har og kjøpe EMS separat. Dersom du har behov for ekstra sikkerhet utover EMS – eksempelvis hybridrettigheter – er gjerne Microsoft 365 E3 for deg. Dersom du ønsker alt i èn komplett pakke inkludert telefoni så vurder å gå for Microsoft 365 E5.

Om du fortsatt er usikker på forskjellen på microsoft 365 business og enterprise; ikke nøl med å ringe oss, så gir vi deg gratis veiledning til hvilke pakke du trenger. Vårt mål er at kunden skal få riktig løsning til riktig pris.

Bonustips: Uansett hvilken plan du velger, er det lurt å bruke et lokalt IT selskap som er sertifisert Microsoft Partner. Du får samme pris – men med norsk support og god oppfølging. Merverdien av å ha en kunnskapsrik IT leverandør er ressursbesparelser på oppsett og drift, innsikt og veiledning tilpasset deres behov og hjelp til å ivareta sikkerheten på løsningen. Du kan bestille online og få aktivert produktet samme dag: bestill her.

Lukk meny