Last opp bakgrunnsbilde til Teams i 3 steg

Last opp bakgrunnsbilde til Teams i 3 steg

  • Post category:Microsoft

Mange har i det siste fått god bruk for videofunksjonen i Teams som visker ut bakgrunnsrot under videomøte. Men visste du at du også kan legge på dit eget valgfrie bakgrunnsbilde? I 3 enkle steg kan du laste opp din egen bildebakgrunn for Teams videomøter.

Microsoft Teams har en genial greenscreen-effekt som gjør at du kan blurre ut støy i bildet rundt deg selv. Du kan også velge mellom noen ulike bilder som allerede ligger i bildebiblioteket til Teams. Bakgrunnseffekter er perfekt dersom man sitter på et rotete hjemmekontor eller et sted med mye forstyrrelser.

Men det mange ikke vet er at det tar faktisk bare tar 2 minutter å laste opp dine egne bakgrunnseffekter til Teams. Her forklarer vi hvordan du enkelt laster opp dine egne bildebakgrunner i Teams.

Steg 1 – Finn bilde(ne) du ønsker å bruke som bakgrunn

Vi har tatt bilder på kontoret med vår egen logovegg som vi ønsker å bruke som bakgrunn på våre Teamsmøter. Man kan laste opp mange bilder samtidig visst man vil ha litt å velge mellom eller er usikker på hvilken bakgrunn som er best for videomøte. Har du ingen bilder kan du laste ned gratis kontorbakgrunner på nett.

Bilde fra kontor eller bedriftens logo er genialt i videomøter med kunder, dersom man sitter på et mindre dekorativt hjemmekontor eller har videomøte i offentlighet.

Hvordan laste opp bakgrunnsbilde til Teamsmøte i 3 steg
Her er bildet vi har valgt som demo i denne artikkelen. Resultatet kan du se nederst.
Hvordan laste opp bakgrunnsbilde til Teamsmøte i 3 steg

Steg 2 – Last opp bilde i Teams

Høyreklikk på «start» ikonet nede i høyre hjørnet og trykk «kjør». I linjen som dukker opp limer du inn denne koden og trykker OK:

%APPDATA%\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads

Da åpner en tom mappe seg på PC-en hvor du kopierer inn alle bildene du ønsker å bruke som bakgrunnsbilde.

Når du har limt inn alle bildene du ønsker å ha i bildebibliotektet, avslutter du Teams appen. Teams må starte på nytt for at bakgrunnsbildene skal dukke opp på brukeren din.

LES OGSÅ: 5 vanlige problemer i Teams

Har du MAC må du lete frem mappen «uploads» i Teamsområdet manuelt. Gå til Finder, velg «gå» > «gå til mappe» og lim inn denne strengen:

~/Bibliotek/Application Support/Microsoft/Teams/Backgrounds/Uploads

Steg 3 – Slå på bakgrunnseffekt i Teams

Når du har startet et Teams videomøte, trykk på ikonet med de tre prikkene, i menyen på midten av skjermen. Velg «vis bakgrunneffekter» som vist på bildet under:

hvordan laste opp bakgrunn til videomøte

Da vil du få opp en sidemeny til høyre med flere ulike bakrunnsbilder du kan velge mellom. Blar du helt nederst vil du se bildebakgrunnene du selv har lastet opp. Velg bildet du synes passer best og trykk «bruk» – ferdig!

hvordan laste opp bakgrunn til videomøte

Du trenger kun å laste opp bildene til mappen èn gang. Da vil bakgrunnsbildene ligge klar hver gang du skal ha videokonferanse.

LES OGSÅ: Nå erstattes Skype av Teams

Profesjonelt uttrykk på video

Med profesjonelle bildebakgrunner kan du senke skuldrene og fokusere på møtet. Ingen mer skippertaksrydding eller kleine øyeblikk dersom samboer dukker opp i undikken. Med bedriftens logo i bakgrunnen under Teamsmøtet kan du være profesjonell uansett hvor du befinner deg.

Hvordan laste opp bakgrunnsbilde til Teamsmøte i 3 steg

Bonus – 3 tips for bedre resultat:

  • God videopraksis innebærer å ha godt lys, helst naturlig lys fra vindu. Ikke sitt med lyskilden bak deg.
  • Unngå å filme underfra og opp, stable heller laptopen på noen bøker for å komme i riktig høyde.
  • Øv deg på å se rett inn i kameraet når du snakker for å formidle budskapet ditt på best mulig måte. Lykke til!

Ønsker du flere smarte tips og triks? Følg Microsky på Facebook for å få med deg alle våre praktiske Teams-tips.

Vil du bli rågod på Teams og produktivitet?

Teams er mye mer enn bare videomøter. Det utgjør hele arbeidsområdet og kommunikasjonsflaten til bedriften og bidrar til at du og dine kollegaer kan bli mer produktiv i arbeidshverdagen.

Send mail til post@microsky.no for å booke privat- og gruppeundervisning om Microsoft Teams. Da lærer du hvordan din organisasjon kan jobbe bedre og raskere sammen, både utenfor og på kontoret.