You are currently viewing Gratis SEO verktøy for bedre synlighet på Google

Gratis SEO verktøy for bedre synlighet på Google

  • Post category:Nettsider

Det finnes en rekke nyttige SEO verktøy for bedre synlighet på Google, som hjelper deg å nå ut til flest mulig – og noen av de er helt gratis!

Vi installerer SEO verktøy på alle nettsider vi utvikler fordi de identifiserer raskt hva som må forbedres for høyere synlighet. Våre to favoritter er Rank Math og Yoast SEO som begge er gratis plugins som kan installeres på nettsider i WordPress. Her forklarer vi forskjellen og fordelene med de to gratis hjelpemidlene.

Les også: 9 Tips For Å Skrive Artikkel Med Høy Synlighet

Verktøy 1: Yoast SEO

Yoast SEO er en fin plugin for deg som ikke er så stødig i stammespråket for søkemotoroptimalisering. Verktøyet har norsk språk og alle sjekkpunktene er klikkbare dersom du ønsker mer informasjon. Ved å klikke på hvert punkt får forklart hvorfor dette er viktig, steg for steg veiledning og gode eksempler.

Når du har publisert en artikkel og definert dine nøkkelord vil Yoast SEO scanne artikkelen og gi grønt, oransje eller rødt lys basert på hvor søkbar artikkelen er. Du får også umiddelbare tips til forbedringer og varsling ved kritiske feil. Dette panelet finner du nederst på siden hvor du redigerer innlegget.

Anbefalinger som at du bør skrive 100 ord til, kutte ned på gjentakende ord eller legge til flere overskrifter bidrar til at du kan optimalisere innholdet ditt raskt og effektivt.

datahjelp søkemotor
Slik ser skjermbildet ut når du har publisert artikkelen. Dette finner du nederst i WordPress.

En annen stor fordel er at du enkelt kan endre metadataen (teksten som dukker opp i Google) på hver artikkel og landingsside. Du kan også lage en standardtekst som skal vise på alle sider du ikke har lagt inn egen tekst på.

Du må skrive inn keywords for at Yoast skal scanne artikkelen. Rediger tekstutdrag for å endre tittel, metadata og lenke som vider i Google søket.

Dersom du ikke gjør dette vil Google scanne siden og generere en egen visningstekst ut fra teksten på landingssiden/artikkelen. Det går ofte bra, men noen ganger plukket Google ut tekst som er helt irrelevant eller bare enkeltord. Du vil derfor oppnå mye større kontroll og få bedre resultater ved å skrive en egen tilpasset tekst.

Verktøy 2: Rank Math

Dette er nok vår absolutte favoritt SEO plugin. Du vil bli overrasket over all funksjonalitet denne pluginen tilbyr helt gratis. Den har de samme funksjonene som Yoast SEO har, men også en del tillegg. En stor fordel er hvor enkelt det er å sette opp og komme i gang med steg for steg manual.

Andre åpenbare fordeler med Rank Math er kompabilitetskontroll og sikkerhetskopiering. I tillegg vil Rank Math gi deg en poengscore fra 0-100, som er mye mer spesifikt enn bare grønt, oransje og rødt.

Forslag til søkeord for mer trafikk

En annen genial funksjon med Rank Math er at den kan generere forslag til søkeord som passer for artikkelen din. For å få opp forslagene er du nødt å lage en gratis Rank bruker, noe du gjør enkelt ved å koble til Facebook eller Google kontoen din.

Med Rank Math får du opp SEO panelet på siden. Trykk på poengscoren i høyre hjørne for å åpne panelet og begynne søkemotoroptimaliseringen.

Sjul innhold fra Googles søkemotor

Rank Math gjør det enkelt å sjule enkeltsider fra sin søkerobot slik at de ikke blir tatt med i beregningen når Google gir SEO poeng og skal vurdere rangering på Google.

Velg skiftenøkkelikonet for å få opp valget om indeksering. Ved å merke av for «No Index» hindrer du Google i å finne artikkelen eller siden du redigerer.

Med ett trykk kan du enkelt slå av og på indeksering av artikler, sider og kategorier. Noen sider er kanskje veldig viktige for nettstedet ditt, men er ikke optimalisert og vil slå dårlig ut på Google. Dette kan straffe hele nettstedet, fordi hver side og artikkel påvirker den totale SEO poengscoren. Eksempler kan være siden om informasjonskapsler eller personvern.

Bruker du Yoast SEO fra før, men ønsker mer automatisering og flere avanserte funksjoner, kan du enkelt importere all data fra Yoast til Rank Math med ett klikk.

Du kan laste ned Rank Math gratis her.

Hvilket SEO verktøy er best for synlighet på Google?

Vi liker Rank Math best på grunn av mer nøyaktighet og flere funksjoner. Ulempen med Rank Math at plugin kun finnes på engelsk. Den tilbyr også tips i likhet med Yoast SEO, men disse tipsene er i form av en liten setning når du holder over sjekkpunktet – ikke egne bloggposter som Yoast SEO har.

Er du nybegynner kan derfor Yoast sitt SEO verktøy være best for ditt nettsted. Er du viderekommen vil Rank Math være det beste valget dersom du er opptatt av synlighet i søkemotor. Det fine er at du kan starte med Yoast og gå over til Rank Math etter en stund med den enkle import funksjonen Rank Math tilbyr ved oppstart.