You are currently viewing Skype for Business erstattes av Teams

Skype for Business erstattes av Teams

 • Post category:Microsoft

Microsoft har nå jobbet iherdig med videreutvikling av appen Teams i 3år og skal sakte men sikkert utfase Skype. Det kommer ingen nye program oppdateringer fra Skype ut Juli 2021, når Skype for Business termineres. Fra 2021 vil du altså ikke lengre kunne bruke Skype som kommunikasjonskanal i bedriften.

Dette betyr at alle bedrifter som bruker Skype for Business per dags dato bør omstille seg på å gå over til Microsoft Teams. Teams innehar alle de viktigste funksjonene for Skype pluss mye mer – og er inkludert i Office 365 Business Premium.

Hvorfor Skype er bedre enn Teams

Bare fra 11.mars til 19.mars økte antall Teams brukere hele 40%,  fra 32 millioner til 44 millioner daglige brukere. Teams er det beste verktøyet for å koble bedriften sammen og det perfekte verktøyet for hjemmekontor.

Integrert kommunikasjon er mer effektivt i Teams da det gir brukerne ett enkelt sted for samhandling med alt av samtaler, avdelinger, kalendere, filer og arbeidsområde samlet.

Teams har en moderne sky-infrastruktur som gir mulighet for å levere intelligent kommunikasjon (AI). Med Teams får man moderne funksjoner for chat, fildeling og telefoni koblet sammen. Det kanskje aller viktigste i Teams er videomøter, hvilket Skype også hadde, men nå med mange flere muligheter ved hjelp av AI.

Alle nøkkelfunksjonene fra Skype for Business i Office 365 blir med videre til Teams – sammen med ny stemme, video og møterinnovasjon. Nå kan møter tekstes automatisk med mulighet for opptak og skriftlige sammendrag av møtene man har hatt.

Jobb i kanaler med kollegaer, partnere og kunder. Jobb sammen i filer, søk i alle dokumenter og integrer med tredjepartsapper som Trello og Salesforce rett i hver kanal. @mention noen i teamet for å be om svar på et spørsmål eller lag oppgaver du kan delegere og sette tidsfrister på til hvert prosjekt.

skype teams microsoft overgang hjelp hvordan

Hvordan fungerer Teams

I likhet med Skype fungerer Teams på både PC, mobil og nettbrett og man kan chatte, ringe, se varsler og åpne videomøter uansett hvor man er.

Microsoft Teams har en hel del andre fordeler som ikke er støttet i Skype hvor man deler dokumenter, organiserer i kalender med påminnelser, legger inn kommentar på filer og prosjekter, effektivt delegere oppgaver og mye mer.

Teams binder sammen alle Microsoft produktene i ett eneste arbeidsområde som bidrar til en mer produktiv arbeidshverdag. Flere av våre kunder har etterspurt en slik type løsning over tid, da epost ikke har vert nok for effektiv og uformell gruppekommunikasjon.

Teams kan enkelt lastes ned som et eget program på desktopen eller brukes i nettleser og på mobil. Denne desktop-appen er inkludert i Office pakken de fleste allerede har. Det er med andre ord ingen grunn for å ikke teste det ut.

-> Kontakt oss for hjelp med overgang til Teams.

Hvordan oppgradere alle fra Skype til Teams samtidig

 1. Logg inn på administrasjonsenteret for Microsoft Teams. Du må ha admin tilgang for å gjøre endringer på organisasjonsnivå eller administrere tilganger.
 2. Velg Organisasjonsomfattende innstillinger > Teams-oppgradering.
 3. Endre til «kun teams» under nedtrekkslisten. Da vil alle skype-brukere bli automatisk videreført til Teams.

Før du aktiverer «Teams Only» må du erstatte eller oppdatere alle enhetene dine som ikke støtter Teams. Test derfor om PC og telefon kan laste ned og bruke Microsoft Teams før du går i «Teams Only» modus.

Kan jeg bruke Teams på Skypemøte?

Teams brukere kan fortsatt bli med i Skype møter. Be om å få tilsendt URL lenken til Skype møtet og bli med som gjest ved å åpne lenken i nettleseren din.

Du kan også bli ringt direkte fra Skype uten invitasjon, dersom du har lastet ned Windows-appen på maskinen. Da svarer du ved å trykke på video-ikonet som dukker opp på PC-en din, nederst i høyre hjørne.

Slik ringer en skype-bruker direkte til en teams-bruker:

 1. Åpne Skype og trykker på «ny chat» knappen.
 2. Velg «ny chat» i nedtrekksmenyen og legg til e-posten(e) til den du vil ringe.
 3. Ring personen ved å trykke på video ikonet.

Merk at chat og andre funksjoner kan være utilgjengelig.

LES OGSÅ: 5 vanlige problemer i Teams

Hvordan installere Teams på skrivebordet

Du kan enten velge å bruke Teams direkte i nettleseren eller du kan laste ned appen som skrivebordsprogram. Ved å laste ned til pc-en får du varsler rett på skrivebordet dersom noen prøver å nå deg eller noen gjør endringer i filene dine.

 1. Gå til https://teams.microsoft.com og logg inn med din Office 365 bruker for å komme til nettversjonen av Teams.
 2. Når du har logget inn, trykk på knappen for skrivebordsversjon. Installasjonen vil starte automatisk og tar ca 1 minutt.
 3. Trykk på filen når den er ferdig nedlastet. Når Teams starter må du kanskje logge på med Office 365 brukeren din igjen, med mindre du blir automatisk pålogget.
 4. Når du har startet Teams kan du feste den til oppgavelinjen. Høyreklikk på Teams ikonet som vist i videoen og velg «fest til oppgavelinjen». Da har du rask tilgang til bedriften. Velg å slå på varsler på skrivebordet/desktop dersom du får dette valget.

NB! Husk også å laste ned appen til mobilen din for å jobbe mobilt og svar på meldinger eller telefonsamtaler hvor som helst.

Selv om Teams har er svært brukervennlig ser vi at flere kunder ønsker hjelp og innføring for å forstå alle funksjonene og få de ansatte til å samkjøres i applikasjonen.

Det oppleves som tryggere å bytte eller integrere en ny kanal for å dele sensitiv informasjon med interne og eksterne kilder etter en profesjonell innføring. Vi holder derfor gjerne workshops på arbeidsplassen (30-90min) om ønskelig.

Last ned e-boken om Microsoft Teams:

Lær hvordan Teams gjør bedriften din mer produktiv og hvordan du kan benytte Teams som prosjektstyringsverktøy. Fyll inn informasjonen din og få tilsendt printbar PDF på e-post. Du godtar våre personvernsvilkår når du laster ned.

Lær mer om microsoft teams som erstatter skype for business

LES OGSÅ: 4 tips til effektivt hjemmekontor

Hvordan inviterer jeg til videomøte?

Åpne Teams-programmet og trykk på «kalender» ikonet i venstremargen. Her har du ulike valg – enten møt nå eller nytt møte.

For fremtidige videomøter velger du «nytt møte» knappen. Legg til tittel, inviter deltakere med e-post adresser, sett dato og klokkeslett og legg til en kommentar nederst dersom deltakerene skal forberede noe.

Trykker du på «møt nå» hopper du rett inn i et tomt møte. Et hvitt panel vil dukke opp på høyre side hvor du kan invitere deltakere med e-post eller telefonnummer. Dersom du ikke ser panelet, trykk på «vis deltakere» (ikonet med to personer) på verktøylinjen under bildet ditt. Personer blir ringt opp umiddelbart i dèt du legger de til.