Skype erstattes av Teams

Skype erstattes av Teams

Microsoft har nå jobbet iherdig med videreutvikling av appen Teams i 3år og skal sakte men sikkert utfase Skype. Dette vil i teorien bety at alle bedrifter som bruker Skype flittig per dags dato bør omstille seg på å gå over til Teams. Teams innehar alle de viktigste funksjonene for Skype.

Hvorfor gå over til Teams

Å integrere kommunikasjonsfunksjoner mer effektivt i Teams, gir brukerne ett enkelt sted for samhandling med alt av samtaler, avdelinger, kalender, filer og arbeidsområde samlet. Teams har en moderne sky-infrastruktur som gjør at man kan utnytte ressursene for kunstig intelligens, som AI, Microsoft Graph, LinkedIn osv for å levere intelligent kommunikasjon. Med Teams får man også flere funksjoner for virtuelle møter/konferanser og anrop. Det gir også mulighet for god integrasjon av bedriftens telefoni. Alle nøkkelfunksjonene fra Skype for Business i Office 365 blir med videre til Teams – sammen med ny stemme, video og møterinnovasjon.

skype teams microsoft overgang hjelp hvordan

Hvordan fungerer Teams

I likhet med Skype fungerer Teams på alle enheter og man kan chatte, ringe og åpne videomøter med bare ett klikk. Forskjellen er at Teams også har en fantastisk gruppefunksjon som er det ideelle arbeidsområde for prosjekter ved både intern og ekstern deling (med for eksempel kunder). Der kan dere chatte, ringe i grupper, felles videomøte, dele dokumenter, bruke gjøremålskalender med påminnelser, legge inn kommentar på alt som opprettes, effektivt delegere oppgaver og mye mer. Flere av våre kunder har etterspurt en slik type løsning over tid, da epost ikke har vert nok for effektiv og uformell gruppekommunikasjon.

Teams kan enkelt lastes ned som et eget program på desktopen eller brukes i nettleser og på mobil. Denne desktop-appen er inkludert i Office pakken de fleste allerede har. Det er med andre ord ingen grunn for å ikke teste det ut.

Hvordan laste ned Teams

Gå inn på https://teams.microsoft.com og trykk logg inn for å komme til nettleserversjonen. Nederst i venstre hjørne over «store» knappen trykker du på «skaff deg a..»(pil 1) Da laster den ned automatisk (pil 2) og du kan åpne Teams på desktop. Etter det er ferdig installert kan du høyreklikke på ikonet og velge å feste det til oppgavelinjen (pil 3).

Selv om Teams har er svært brukervennlig ser vi at flere kunder ønsker hjelp og innføring for å forstå alle funksjonene og få de ansatte til å samkjøres i applikasjonen. Det oppleves som tryggere å bytte eller integrere en ny kanal for å dele sensitiv informasjon med interne og eksterne kilder etter en profesjonell innføring. Vi holder derfor gjerne workshops på arbeidsplassen (30-90min) om ønskelig.

Lukk meny