Skype for Business erstattes av Teams

Skype for Business erstattes av Teams

Microsoft har nå jobbet iherdig med videreutvikling av appen Teams i 3år og skal sakte men sikkert utfase Skype. Det kommer ingen nye program oppdateringer fra Skype frem til Juli 2021, når Skype for Business termineres. Dette betyr at alle bedrifter som bruker Skype for Business per dags dato bør omstille seg på å gå over til Microsoft Teams. Teams innehar alle de viktigste funksjonene for Skype pluss mye mer – og er inkludert i Office 365 Business Premium.

Hvorfor gå over til Teams

Å integrere kommunikasjonsfunksjoner mer effektivt i Teams, gir brukerne ett enkelt sted for samhandling med alt av samtaler, avdelinger, kalender, filer og arbeidsområde samlet. Teams har en moderne sky-infrastruktur som gir mulighet for å levere intelligent kommunikasjon (AI). Med Teams får man e funksjoner for chatt, fillagring, virtuelle møter og telefoni. Alle nøkkelfunksjonene fra Skype for Business i Office 365 blir med videre til Teams – sammen med ny stemme, video og møterinnovasjon. Nå kan møter tekstes automatisk med mulighet for opptak og skriftlige sammendrag av møtene man har hatt.

Jobb i kanaler med kollegaer, partnere og kunder. Jobb sammen i filer, søk i alle dokumenter og integrer med tredjepartsapper som Trello og Salesforce rett i hver kanal. @mention noen i teamet for å be om svar på et spørsmål eller lag oppgaver du kan delegere og sette tidsfrister på til hvert prosjekt.

skype teams microsoft overgang hjelp hvordan

Hvordan fungerer Teams

I likhet med Skype fungerer Teams på både PC, mobil og nettbrett og man kan chatte, ringe, se varsler og åpne videomøter uansett hvor man er.  Microsoft Teams har en hel del andre fordeler som ikke er støttet i Skype hvor man deler dokumenter, organiserer i kalender med påminnelser, legger inn kommentar på filer og prosjekter, effektivt delegere oppgaver og mye mer. Teams binder sammen alle Microsoft produktene i ett eneste arbeidsområde som bidrar til en mer produktiv arbeidshverdag. Flere av våre kunder har etterspurt en slik type løsning over tid, da epost ikke har vert nok for effektiv og uformell gruppekommunikasjon.

Teams kan enkelt lastes ned som et eget program på desktopen eller brukes i nettleser og på mobil. Denne desktop-appen er inkludert i Office pakken de fleste allerede har. Det er med andre ord ingen grunn for å ikke teste det ut.

Hvordan laste ned Teams

Gå inn på https://teams.microsoft.com og trykk logg inn for å komme til nettleserversjonen. Nederst i venstre hjørne over «store» knappen trykker du på «skaff deg a..»(pil 1) Da laster den ned automatisk (pil 2) og du kan åpne Teams på desktop. Etter det er ferdig installert kan du høyreklikke på ikonet og velge å feste det til oppgavelinjen (pil 3).

Selv om Teams har er svært brukervennlig ser vi at flere kunder ønsker hjelp og innføring for å forstå alle funksjonene og få de ansatte til å samkjøres i applikasjonen. Det oppleves som tryggere å bytte eller integrere en ny kanal for å dele sensitiv informasjon med interne og eksterne kilder etter en profesjonell innføring. Vi holder derfor gjerne workshops på arbeidsplassen (30-90min) om ønskelig.

Lukk meny